Oogst, wat kun je er mee?

Wat is er tot nu toe geoogst?

Raapsteel: We hebben Raapsteel volledig geoogst. (en ook gebruikt) Even onbekend of dat na wegsnijden nog een keer opkomt. Het was voor een deel ook al doorgeschoten door het extreme warme weer. Onderstaand een link naar het recept wat er van is gemaakt.

http://etenuitdevolkstuin.nl/2015/03/29/stamppot-raapstelen/

Gemengde sla: mosterdzaad was volledig doorgeschoten. We hebben dat zaterdag 27-5 volledig geoogst (en ook gebruikt hoor) en de andere lagere slasoorten in hetzelfde rijtje krijgen nu een kans.

Bindsla: Verschillende kropjes. Dit komt weer op na wegsnijden

Koolrabi: enkele zijn al zo groot dat ze geoogst kunnen worden. Het meeste nog niet.

Salade met koolrabi: Rasp twee wortels grof. Schil de koolrabi en rasp ook grof. Neem een halve krop sla, was de bladeren en scheur in kleinere stukken. Maak een dressing van olijfolie met 3 fijn gesneden teentjes knoflook, twee lentje-uitjes, een paar steeltjes koriander, een eetlepel mayonaise, wat peper en zout. Meng in een grote kom en geniet van je snelle salade! Voor een complete maaltijd kun je nog afgekoelde linzen en zilvervliesrijst toevoegen. Makkelijk mee te nemen naar het park 🙂

Koriander: door de bonensalade gemengd